Telefon
WhatsApp
Zara Amasya'yı Büyüledi


Türk Halk müziğinin güçlü sesi ‘Zara’ seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla Amasyalılara keyifli saatler yaşattı.

Amasyalılara unutulmaz bir gece yaşatan, sahne performansı ve güçlü sesi ile sevenlerin gönlünü fetheden ‘Zara’ Amasyalılar ile buluştu. Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen konserde halk, ‘Zara’nın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla eğlendi. Amasya’yı kültür-sanat şehri haline getirmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Su paranızı biz veriyoruz. Doğalgaz paranızı da biz veriyoruz. Faturanızı getirip ibraz ediyorsunuz. Bizde ödüyoruz” dedi.


‘BU ŞEHİRDE AMASYALILARIN VE GENÇLERİN DEDİĞİ OLACAK’
Kültür ve sanata fazlası ile kıymet veren ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Amasya’yı marka şehir haline getirmenin yegane hedefi olduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;
“Göreve geldiğimiz günden bu güne Amasya, festival, kültür, müzik, sanat alanında yaptığımız etkinliklerle çevre illerden gelen misafirler ve vatandaşımızın üzerinde iz bırakmıştır ve sizlere yine bu muhteşem konser ile Zara hanımın unutulmaz bir gece yaşattığı aşikârdır. Geleceğimizin umutları, yarınımızın aydınlıkları hepinizi canı gönülden sevgiyle selamlıyorum. Biz sizlerle gönül gönüle vermişiz, sevdada buluşmuşuz, aşkta buluşmuşuz gönülden sevmişiz. Özellikle genç kardeşlerime söylüyorum, herkes nasibini alsın istiyorum. Öncelikle sizlerin dualarına talibim daha önemlisi ise ben bu güzel şehirden bir gençlik istiyorum, özgür mü özgür olsun, bir gençlik istiyorum hırslı mı hırslı, azimli mi azimli... Aydınlık dolu, umut yüklü ve geleceğinden korkmayan geçmişinden utanmayan bir gençlik istiyorum ve bunun için elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyorum. Sizler bize Oğuzların, Alparslanların Fatihlerin, Yavuzların, Dilşad Hatunların torunları ve siz Atatürk çocuklarısınız. Umut dolu geleceğimizsiniz.

Bu ülke size emanettir ve bu şehirde Amasyalının dediği, bu şehirde gençlerin dediği olacaktır. Bu memleket siz gençlere emanet. Doldurduğumuz 3 sene içerisinde eşi benzeri olmayan birçok projeye sizler için imza attık. Serçoban Hazretleri mekanını eşsiz bir düzenleme ile bu günkü haline getirdik, Türkiye'de ilk defa içme suyundan elektrik ürettik, suyu 1 liradan halkımız ile buluşturduk. Biz garip gurabanın her daim yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Hilton Garden Inn Otelimizi açacağız. Ve tamamlanmak üzere olan Teleferik ihalemiz ile de Amasya’mızı kültür sanat alanında geliştirirken bir yandan da turizm şehri yapacağız. Tek gayemiz budur. Hep söylediğim gibi ben söz verdiğim her sözün arkasındayım bizim sözümüz senettir. Eşsiz sesi ile Zara hanımefendiyi misafir ettiğimiz bu güzel akşamda bu muhteşem kalabalık birlik ve beraberliğimizin en güzel simgesi, sizleri çok seviyorum. Gazi Paşa'nın şehri olan Amasya'mız için hep diyorum ki 'Amasya’yı görmemişseniz en güzelini görmemişsinizdir” dedi.
Konsere, Başkan Sarı’nın yanı sıra, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, MHP İl Başkanı Şuayip Ak, AK Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Semih Aşkan, Amasya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Akgül, İl Protokolü ve Amasyalılar katıldı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği