Telefon
WhatsApp
Yoğun Yağış Su Baskınlarına Yol Açtı

 

Amasya'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele dönüştü. Yağış daha çok 1. Etap TOKİ bölgesinde sele dönüştü. Sel anı vatandaşların telefon kameralarına yansıdı. Bazı vatandaşlar araçlarının sele kapılmaması için uğraşarak, araçlarını selden uzaklaştırmaya çalıştı. Ziyaret Belediyesi ise çalışma başlattı.

Ziyaret Belde Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, akşam saatinde meydana gelen sel ile ilgili olarak “Bugün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve dolu sonrası Beldemizde yaşanan doğal afet yaşandı. Belediyemiz tüm ekipman araç ve gereçleri ile yaşanan olumsuzlukların izlerini silmek ve mağdur olan halkımızın mağduriyetini gidermek amacıyla çalışmalara gece gündüz demeden devam etmektedir. Yaşanan doğal afet nedeni ile tüm halkımıza büyük geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun.” dedi.

AMA- YAĞIŞ ETKİLİ OLDU (10)- ZİYARET BELEDİYE BAŞKANI

-Amasya çevre yolunda aşırı yağıştan dolayı tünel kapandı, trafik durma noktasına geldi.

Edinilen bilgiye göre Taşova Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği sorumluluk alanında bulunan Amasya-Taşova karayolu D100/19 km.14 Akdağ Tüneli girişinde ve çıkışında aşırı yağıştan dolayı su ve toprak birikintisi yola taştı. Trafik akışı Taşova istikametine kapandı. Karayolları ekipleri temizlik çalışmalarına devam ediyor. Trafik akışı ara ara açılarak bekleme yapan araçlar gönderiliyor.

Çalışmaların ardından trafik ara ara kontrollü olarak açılıyor ve bekleyen araçların yola devam etmeleri sağlanıyor.

AMA- YAĞIŞ ETKİLİ OLDU (9)

-Amasya’nın Taşova ilçesinde 30 dakika etkili olan sağanak hayatı felç etti.

Amasya’nın Taşova ilçesinde de yarım saat süren kuvvetli yağış hayatı felç etti. Aşırı yağışta cadde ve sokaklar dereye döndü. Şehir merkezinde pek çok iş yerinde sel baskınları yaşandı. Belediye Hamamı deposunda bulunan yakacak odun ve talaşlar sel suları sebebiyle kullanılamaz hale geldi. Çalışanlar kürekler ve kovalarla suları tahliye etmeye çalıştı. Hamamcı Hasan Çelik, “Yağmur çok yağdığı zaman ben bu sorunları devamlı yaşıyorum. Şu anda talaşlarım ıslandı yine. Çok yağmur yağdığı zaman ıslanıyoruz. Yakıtlar mahvoluyor. Bunun bir önleminin alınması lazım” dedi. 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği