Telefon
WhatsApp
Vali Masatlı, Üreticilere Süt Sağım Makinalarının Dağıtımını Gerçekleştirdi

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valilik öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenen ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller Projesi’ kapsamında ‘Süt Sağım Makinesi’ Dağıtım Törenine katıldı. Programda ayrıca protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve üreticiler yer aldı.

Programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdür V. Hayrullah Göktekin projenin detayları hakkında bilgiler aktardı.Vali Masatlı: “Ülkemiz büyük bir hızla değişiyor, gelişiyor ve dönüşüyor. Buna bağlı olarak tarım da bundan payını almaktadır. Ülkemiz tarımı günden güne gelişmeye devam ediyor.Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi başkanlığındaki hükümetlerimiz döneminde tarım ciddi bir noktaya geldi. Hükümetimiz çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyor. Bizler de yerelde tarımsal politikalara destek vermek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.

Genel manada hayvan varlığımıza baktığımızda ilimizde 205 bin büyükbaş hayvan, 280 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu sayılarla beraber büyükbaş hayvan sıralamasında Türkiye’de 30. sırada, küçükbaş hayvan sıralamasında ise 55. sırada yer almaktayız. Ayrıca geçtiğimiz yıl hayvancılıkla ilgili 46 milyon TL destek sağlanmıştır. Bu rakamın 13, 4 milyon TL’si süt desteğidir.

Bu önemli rakama bizler katkı sunmak ve bu üretimimizi daha çok arttırmak için ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller Projesi’ hazırladık. Bu proje çerçevesinde yaklaşık 467 bin TL’lik yerel projenin %75’ini İl Özel idaremizden finanse ettik ve 100 adet süt sağım makinası, 100 adet tekme savar ve 100 adet meme solüsyonunu bugün çiftçilerimize vereceğiz.”dedi.

AMA-MAKİNA (3)

Vali Masatlı: “Sizlerin daha çok üretmesi, üretirken de kaliteli ve hijyen şartlarına uygun süt üretmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Şunun özellikle altını çizmemiz gerekir ki; Dünyada genel manada gıda krizi var. Önemli olan üretimimizi arttırmak ve kaliteli üretim yapmaktır. Üretimimizi artırarak kaliteyle buluşturursak, dış pazarlarda dahi Dünyanın her tarafında çok rahatlıkla ürün satabiliriz.

Dağıtımını yapacağımız bu makinalardan elde etmiş olduğunuz sütü dönüştürerek insanlarımıza, hatta dış pazarlara gönderme yönünde lütfen gayret sarf ediniz. Bu proje kapsamında temin edilen makinaların ilimiz büyükbaş hayvancılığına çok önemli katkı sunacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.”dedi

Konuşmaların ardından proje kapsamında temin edilen yaklaşık 467 bin TL bedelli, 100 adet süt sağım makinası, 100 adet tekme savar ve 100 adet sağım sonrası solüsyon Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından hak sahibi çiftçilerimize dağıtıldı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği