Telefon
WhatsApp
TÜRK ÇOBAN KÖPEĞİ IRKLARI, PODYUMA ÇIKTI, BİRİNCİLİK AMASYA’DAN

Uluslararası Avrasya Köpek Irkları ve Sokak Köpeklerini Koruma Geliştirme Federasyonu (AVKIF) tarafından Gümüşhane Kelkit’te düzenlenen WAD Türkiye Şampiyonasında Türk çoban köpeği ırkları podyuma çıkarak birincilik için yarıştı. Birinciliği Amasya’dan yarışmaya katılan Engin Alaçam’ın yetiştirdiği henüz 11 aylık olan Paşa isimli köpeği seçildi.

Uluslararası Avrasya Köpek Irkları ve Sokak Köpeklerini Koruma Geliştirme Federasyonu (AVKIF) tarafından Kelkit’te düzenlenen WAD Türkiye Şampiyonasında Türk çoban köpeği ırkları podyuma çıkarak birincilik için yarıştı.
Kelkit Stadyumunda düzenlenen yarışmada Türkiye’nin birçok ilinden getirilen köpek podyumda hünerlerini sergiledi. Birinciliği Amasya’dan yarışmaya katılan Engin Alaçam’ın yetiştirdiği henüz 11 aylık olan Paşa isimli köpeği seçildi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Özel Güvenlik işiyle uğraşan Engin Alaçam’ın yetiştirdiği henüz 11 aylık olan Paşa isimli köpeği Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde düzenlenen WAW Türkiye Şampiyonasında 1.seçilerek Amasya’yı en iyi şekilde temsil etti.

Etkinliğe hayvan severler yoğun ilgi gösterirken birbirinden özel türler tek tek jüri karşısında yürüdü. Boyutlarına kas yapısına ve tüy uzunluklarına tek tek bakıldı. Yarışma sonunda da çeşitli kategoriler de dereceye giren ırkların sahiplerine ödülleri verildi.

AMA- SAMPİYON KÖPEK (7)

PAŞA KATEGORİSİNDE BİRİNCİ SEÇİLDİ

Alacam, 11 aylık köpeği Paşa ile Şehzadeler şehri Amasya’dan yarışmaya katıldığını belirterek;”Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde Tük çoban av ve bekçi köpekleri ırk standartları yarışması düzenlendi. Yarışmaya 8 ilden 300’e yakın köpek katıldı. Yerli ırkların güzellikleriyle yarıştığı yarışmaya Amasya’dan Paşa isimli köpek katıldı.

Gümüşhane Kelkit ilçesinin düzenlenen 6. Etap WAW Türkiye Şampiyonası köpek güzellik yarışmasında Amasya’dan Paşa isimli köpeğimle katılım sağlayarak kendi kategorisinde  köpeğim birinci seçildi. Köpeğim paşa 11 aylık ve daha henüz yaşına girmedi. Benim köpeğim boz Anadolu çoban köpeği diye geçiyor ve o kategoride olan köpeklerle yarışmaya girdi. Köpeğimin ırkı,tipi,şekil ve ayrıca boyuna göre seçildi. Yarışmaya 300’e yakın köpek katıldı. Benim köpeğimin cinsine göre olan kategoriye ise 20 den fazla köpek katıldı. Ve 20 köpek arasından Paşa köpeğim 1. Oldu. Bu ayın 30’unda da Çorum ilinde de yarışma düzenlenecek. Orada da köpeğim Paşa ile yarışmaya katılım sağlayacağız. Çorumdaki hedefimiz kesinlikle ve kesinlikle 1. Olup şampiyon olmak. Hedefim Şehzadeler şehri Amasya’mıza köpeğim Paşa ile beraber şampiyon olup dönmek’dedi.

Yarışmada, malaklı, kangal, boz, Anadolu çoban köpeği, akbaş, Türk palisi, Karadeniz çoban köpeği kategorilerinde yarışan köpekler, ırklarının özelliklerine göre değerlendirmeye alındı.
Dereceye giren köpek sahiplerine madalya, kupa ve katılım sertifikası verildi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği