Telefon
WhatsApp
Taşova Yüksel Akın MYO’da Mezuniyet Töreni

Amasya Üniversitesi Taşova Yüksel Akın MYO’da2021-2022 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Kürkçü, Taşova Kaymakamı Ahmet Gökceçik, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ömer Altun, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Temiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, Genel Sekreter Duran Çuhadar, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Murat Kurt, yüksekokul binasını yapan Rönesans Holdingi temsilen Sebahattin Üstün ile birlikte resmi kurum amirleri, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezun öğrencilerin tören alanında yerlerini almalarıyla başlayan programda tiyatro ve müzik dinletisi de yapıldı.

 Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi Murat Deniz, “Hayatın getireceklerini öngörmekte zorlandığımız bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle başladık üniversite serüvenimize. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı, dağınık sorularımızın cevapları yerlerine oturdu ve bugün burada geleceğe şekil verecek birer meslek sahibi olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Geçirdiğimiz iki seneye baktığımızda, zamanın çok çabuk geçtiğini görüyoruz. Bu süreci ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Bugün burada özgür bireyler olarak kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemizdeki en büyük katkı onlarındır. Eğitimimiz süresince bizden yardımlarını esirgemeyen tüm Taşovalılarateşekkür etmek istiyorum. Bu zorlu eğitim süresince bizlere yol gösteren, çok değerli hocalarımıza teşekkür ederiz. Üzerimizdeki emeklerini boşa çıkarmadan, topluma ve insanlığa faydalı kişiler olacağımızdan emin olmalarını istiyorum. Konuşmamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle sonlandırmak istiyorum. “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder”sözleriyle duygularını ifade etti.

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Murat Kurt,  “2021–2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz. Amasya Üniversitesi Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın kararı ile 2010 yılında kurulmuştur. Meslek Yüksekokulu inşaatı Amasya Valiliği ile Rönesans Holding arasında imzalanan protokol ile başlanmış olup bina fiziksel olarak 27 Haziran 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete alınmıştır. İçerisinde bulunduğumuz 350 kişilik konferans salonu, kafeterya ve yemekhane tesisimiz 2021 yılında üniversite rektörlüğümüzce yapımı tamamlanarak kullanıma açılmıştır.

Kurulduğu yıl 3 program ve 100 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan okulumuz 2021-2022 öğretim yılı itibariyle 2 bölüm 6 program ve 66 farklı ilden 546 öğrenci (sadece 49 tanesi Amasya nüfusuna kayıtlı) ile eğitime devam etmektedir. Okulumuzda hali hazırda 18 akademik, 3 idari, 3 sürekli işçi ve 6 güvenlik personeli toplamda 30 kişi görev yapmaktadır. Bugünün özel bir anlamı var çünkü kuruluşumuzda bu güne 7. dönem 207 öğrencimizi mezun vermenin sevincini yaşıyoruz.

Değerli veliler sizlerin bu günkü duyguları herkesinkinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonra da onların yaptıklarını bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz.

Akademik kadromuz evlatlarınızı, özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi.

Sevgili öğrencilerim, bugün sizin için de çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Başardıklarınız sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır.

Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ne zaman kapılarını çalsak bizi hiç geri çevirmeyen, maddi manevi desteklerini esirgemeyen, Taşova’mızın güzel insanlarına, esnafımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, belediye çalışanları ve kıymetli belediye başkanımıza, sayın kaymakamımıza özellikle teşekkür ediyorum.

Mezunlarımızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için Taşova Yüksel Akın MYO kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle. Güzel ülkemizin güzel yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimize, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Kürkçü, “Bu önemli günün en önemli mimarları olarak iki yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerinin geliştirmelerine katkı sunmaları nedeniyle hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Onlara sadece gençlerimize bilgi vermekle kalmadı aynı zamanda, bir ekibin parçası olarak çalışmayı öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz.

Değerli Veliler; şu güne gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın bu mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız.  Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Son olarak değerli öğrencilerimize tüm yaşamınız boyunca sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Okul dereceleri Raylı Sistemler programından çıktı. Birinci Murat Deniz, ikinci Muhammet Söğüt, üçüncü Burak Yılmaz oldu.

Törenler bölümler bazında dereceye girenlerle birlikte sportif ve kültürel faaliyetlerde üstün gayret gösteren mezunlara başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve ikramının ardından son buldu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği