Telefon
WhatsApp
Suluova MYO’da Mezuniyet Coşkusu   

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni öğrencilerin, ailelerin, üniversitemiz yönetimi ve personelinin, ilçe protokolünün, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. Törene, Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Kürkçü, Suluova Kaymakamı Abdullah Şen, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ramazan Alagül, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Ceyhun Koç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, Genel Sekreter Duran Çuhadar, Suluova MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin’de katılarak gençlerin sevinçlerini paylaştılar.

Amasya Üniversitesi Kimliğini Onur Duyarak Taşıyacağız

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi Tuğba Çınar duygularını şu sözlerle ifade etti:“Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Gurur, mutluluk, hüzün gibi duyguları bir arada yaşadığımız bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza en içten saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım.  Akademik ve idari personeli ile büyük bir aile olan ve bu güzel ailenin bir parçası olduğumuzu bize her daim hissettiren çok değerli hocalarım, bizlere sadece teknik bilgiler öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda topluma karşı görevlerimizi, ekip ruhu ile çalışmanın önemini ve dayanışmayı da öğreterek bizler için yaşam boyu örnek bir model oldunuz. Bu açıdan tüm akademik ve idari personele teşekkürlerimi bir borç bilirim. Kendimize, değerlerimize ve başarabileceklerimize önce kendimiz inanalım, gelecekten korkmayalım ve zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyelim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün yıllar önce dediği gibi 'Birer kıvılcım olarak gidiyor ama elbette birer alev olarak döneceğiz... Amasya Üniversitesi kimliğimizi onur duyarak taşımamız ümidiyle… “

 Hangi İşi Yaparsanız Yapın, Hep En İyisini Yapın

Suluova Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin yaptığı konuşmada şu cümleleri kaydetti:“Sevgili gençler zamanın nasıl da su gibi aktığına bugün bir kez daha şahit oluyoruz. İki yıl önce büyük bir heyecanla başladığınız okulunuzdan, bugün gerek mesleki gerekse hayata dair birçok bilgi ile donanmış olarak mezun oluyorsunuz. Bugüne kadar gerek çevreniz gerekse üniversitemizin size kattığı bilgiler ve deneyimler bu noktada size yol gösterici olacaktır. Hayatta hedefiniz ne olursa olsun, hangi işi yaparsanız yapın, hep en iyisini yapma, en iyisini olma gayretinde olun.

Değerli aileler ve mezun yakınları, şu an karşımızda pırıl pırıl duran bu gençleri yetiştirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Sevgili gençler sizlere son olarak söylemek istediğim şey: ailelerinizin ve hocalarınızın emeğini boşa çıkarmadan çalışkan, dürüst, üretken birer birey olmayı kendinize amaç edinmenizdir. Sizleri şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına tebrik ediyor; bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun…”

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok; “İlimizin ve ilçemizin çok kıymetli protokolü, uzaktan yakından Suluova’mıza teşrif eden çok değerli anne babalar eğitim camiasının çok kıymetli mensupları hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Bugün mezun olan gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Suluova MYO'dan mezun olan, burada emek veren, alın teri döken gençlerimiz hakikaten büyük bir övgüyü hakkediyorsunuz, hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Suluova'nın birer gönül olarak, yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Kürkçü; “Değerli konuklar, sevgili öğrenciler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Üniversitemiz Suluova MYO mezuniyet törenine hoş geldiniz. Üniversitemizin değerli personelleri; hepinize tüm bu yoğun, özverili ve nitelikli katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Değerli Öğrenciler, Unutmayın ki hayat romanınızda bir bölümü yeni bitirdiniz. Diğer bölümleri yazarken farklı dil, kültür ve değerlere yer verdiğiniz kadar kendi dil, kültür ve değerlerimize de yer vermeyi aklınızdan çıkarmayın. Mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan önce ailenizi, hocalarınızı, üniversitemizi unutmamanızı diliyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Suluova Kaymakamı Abdullah Şen; “Bende bu yollardan geçmiş bir büyüğünüz olarak naçizane size tavsiyem şudur; kader size Suluova'da bir kapı açtı, elinize bir anahtar verdi. Öncelikle bunun kıymetini bilmek lazım. İkincisi tabi burada bulunuyorsanız sizin gelecekle ilgili bir planınızın, bir düşünceniz olması gerektiğini düşünüyorum. O zaman yüreğinizin sesini dinleyerek, bu elde ettiğiniz kazanımlarınız üzerine sürekli bir şeyler katarak ilerlemeniz gerekiyor. Benim naçizane tavsiyem şudur; ileride keşke dememek için kariyer noktasında olsun, hayatta başarı noktasında olsun, mutluluk noktasında olsun, öleceğiniz yerde olup olmayacağınıza göre hayat planlaması yapın.    Çünkü hayat bazı güzel albenileriyle sizi karşılar ama siz gerçekten o yerde o meslekte o ortamda olabilirsiniz. Bilgi çağındayız, yazılım çağındayız. Hemen hemen herkesin dünyayı değiştirebilecek gelişmelerin mimarı olabileceği bir çağda yaşıyoruz. Yani kabiliyetlerinizi keşfetmeniz ve kendinizi dinlemenizi kendinizi her alanda geliştirmenizi tavsiye ediyorum. Suluova’nın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş insanlar olarak artık sizi fahri hemşeri olarak kabul ediyoruz. Kapımız her zaman sizler için açık olduğunu, sizleri uğurlamaktan dolayı aslında hüzünlü olduğumuzu ama sizin gibi pırıl pırıl gençleri mezun etmekten dolayıda Suluova Kaymakamı olarak kıvanç ve mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Hepinize ailelerinizle birlikte sağlık mutluluk huzur dolu aydınlık bir gelecek diliyorum. Kalın sağlıcakla..." dedi.

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Okul birincisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programından Tuğba Çınar olurken, okul ikincisi Laborant ve Veteriner Sağlık programından Kevser Suda Latifoğlu, üçüncü ise Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. öğretim öğrencilerinden Emine Esra Acar oldu. Derece yapan öğrencilerimiz Suluova protokolü ve esnafı tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve ikramının ardından son buldu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği