Telefon
WhatsApp
Suluova'daki Spor Tesisleri TFF Tarafından İncelendi.

30 Yıllık Bölgesel Amatör Lig hasreti sona eren Suluova'daki spor tesisleri TFF tarafından incelendi. TFF Yetkililerinin yaptığı inceleme sonrası Suluova'daki Spor Tesislerinin BAL Ligine uygun olmadığı belirtildi.

30 Yıllık Bölgesel Amatör Lig hasreti sona eren Suluova'daki spor tesisleri TFF tarafından incelendi. TFF Yetkililerinin yaptığı inceleme sonrası Suluova'daki Spor Tesislerinin BAL Ligine uygun olmadığı belirtildi.

Suluova'nın 30 Yıllık Bölgesel Amatör Lig (BAL) hasreti sona erdi. Suluova Sebatspor, Suluova'yı 30 yılın ardından BAL Ligine yükseltti. Suluova'dan bir Futbol Kulübünün 30 senenin ardından BAL Ligine Yükselmesi ile ilçedeki spor tesislerinin yeterliliği hakkında Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) Suluova'da incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonrası Suluova Şehir Stadı ile Sentetik Çim Sahaların her ikisinde de birçok eksikliklerin var olduğu belirtildi. TFF Yetkilileri, sezon öncesi spor tesislerinin ciddi bir tamirattan geçmesi hatta tesislerin yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın, Amasya'nın Suluova İlçesindeki spor tesislerini incelemek için Suluova'ya geldi. Amasya Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Mahmut Albayrak, Suluova İlçe Spor Müdürü Abdulkadir Saraç ve Amasya ASKF Başkanı Naci Öztürk, Amasya Futbol İl Temsilcisi Bünyamin Aslan ve spor kulüpleri yöneticileri ile birlikte Suluova Şehir Stadı ve Sentetik Çim Sahalarında incelemelerde bulundu.

Suluova'yı 30 yılın ardından Bölgesel Amatör Lig'e çıkaran Suluova Sebatspor Kulübünü tebrik eden TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Bölgesel Amatör Ligin Amatör ve Profesyonel Lig arasında bir geçiş ligi olduğunu dile getirdi. Bölgesel Amatör Lig'in son yıllarda öneminin arttığına değindi. Suluova Sebatspor'un Bölgesel Amatör Lig'i iyi değerlendirerek 3'üncü Lige Çıkmasını temenni etti.

Sebatspor'un BAL Ligi müsabakalarını oynayabilmesi için ilçedeki mevcut Şehir Stadı ile Sentetik Çim Sahaların her iki-sinde de birçok eksikliklerin olduğunu ve BAL Ligi müsabakaları için yetersiz olduğunu ifade eden TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, "Her iki spor tesisleri de bir an önce elden geçirilmeli, bakım, onarım ve yenilenmeleri yapılmalı. Gereken seyirci tribünleri ve çevre düzenlemesi ile saha zeminleri gibi ilave yapılar bir an önce yapılmalıdır. Kısaca mevcut haliyle her iki spor tesisleri de BAL Ligi için yeterli değil, bir an önce yenilenmelidir. Tesislerde ciddi bir tadilat ve hatta yeni bir dönüşüm gerekli." ifadelerini kullandı.

Suluova’nın bütün yetkilileri ile ileri gelenlerinin tesislerin yenilenmesine destek vermesi gerektiğinin altının çizen TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, "BAL Ligi bu şehre bir değer katacaktır, ekonomisine, spor kültürüne ve tanıtımına önemli katkılar sağlayacaktır. BAL Ligi maçları için ülkemizin çeşitli bölgelerinden Suluova’ya takımlar ve seyirciler gelecek. Suluova ilçesinin bu BAL Ligini rahatlıkla kaldırabilmesi, takım ve seyircileri nitelikli ve sağlıklı ortamlarda ağırlaması şehrin gelişmesine ve iyi tanıtımına katkısı sağlayacaktır. Biz inanıyoruz ki bu gerekli eksiklikleri giderip BAL liginde şehri ve ilçe sporunu en iyi şekilde temsil edecek bir kamuoyu oluşacaktır." dedi.

Doğal Çim sahaların çok değerli ve sağlıklı olduğunu buna karşılık bakımı ve korumasının ise çok zor ve masraflı olduğuna dikkat çeken Güven, "Bu sebeple sentetik çim sahalar tercih edilmektedir. Çünkü bakımı, koruması çok kolay, masrafı az, dayanıklı ve 7/24 şeklinde sık sık maç oynanabilmektedir. İmkanlar el verirse doğal çim saha yapılması iyi olur, ama elvermez ise sentetik çim sahalarda BAL Ligi yükünü rahatlıkla kaldırır." ifadelerini kullandı.

Ziyaretleri ve katkıları için TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ve TASKK Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın’a teşekkür eden Amasya ASKF Başkanı Naci Öztürk ise konuşmasında; "Amasya ASKF olarak Suluova ilçemizin BAL ligine yükselmesini bir şans olarak görüp tesislerimizde ki eksiklikleri tespit edip gerekli mercilere görüşerek Suluova Sebatspor Kulübünün maçlarını kendi ilçe stadında oynaması için elimizden gelen gayreti ve çalışmayı ortaya koyacağız. Bu doğrultuda TFF Bölge Müdürümüzü ve TASKK Genel Başkan Yardımcısını ilçemizde ağırlayıp tesislerimiz hakkında bir rapor düzenlenmesi ve bu rapor doğrultusunda bir yol haritası belirlenecek. Tesislerin yenilenmesi için bizde gerekli girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah spor tesislerini yeni futbol sezonuna yetiştirme gayretindeyiz. Bu konuda tüm taban birliklerimiz ve il ilçe dinamiklerimizden destek talep ediyoruz." diye kaydetti.

TFF yetkililerinin Suluova'daki spor tesislerinde yaptığı incelemeler sonrasında Sulu-ova'daki Spor Tesislerinin BAL Ligi şartlarına uygun olmadığına dair rapor tutuldu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği