Telefon
WhatsApp
SİLVİKÜLTÜR ORMANCILIĞIN ŞAHDAMARIDIR

Bafra ve Alaçam orman işletme Müdürlüğü teknik personelinin katılımıyla Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü Yakakent Orman İşletme Şefliği 5 nolu ve Kızlan Orman İşletme Şefliği 12 nolu bölmelerde Silvikültür Eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.

Silvikültür eğitim tatbikatına Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu, Silvikültür Şube Müdür V. Engin Keleş , Bafra OİM Müdürü Mustafa Bayraktar, Bafra İşletme Müdür Yardımcıları Hediye Yaroğlu , Ali Seçkin Çergel , Alaçam Orman İşletme Müdür Yardımcısı Eyüp can Çarkacı ve teknik personelleri katıldılar.

AMA- SİLVİKÜLTÜR (8)

Eğitim tatbikatının sonunda konuşan Bölge Müdürümüz Halil Oflu; “Silvikültür ormancılığın Şahdamarıdır. Silvikültür bakımları ormanlarımızın sağlıklı ve sürdürebilirliğinin devamı için; Şahdamarının işlevselliği ise insan yaşamının sağlıklı olarak devam edebilmesi için hayati önem taşımaktadır. Şahdamarı; boynumuzun her iki yanında yerleşen ve beynimize kan götürerek vücut fonksiyonlarımızın devamını sağlamada hayati öneme sahip iki atardamardır. Şah damarlarında görülen işlevsizlik zamanında ve uygun şekilde tedavi edilmezse beynin oksijenlenmesini ve beslenmesini etkiler, kalıcı inmeye ve beyin hasarına hatta ölüme yol açabilir. Silvikültür bakım uygulamalarıyla, ormanlarımız için hayati öneme sahip olan genç meşcere niteliğindeki bölmelerde istikbal fertleri arasındaki sıkışıklığı gidererek ormanlarımızın ışık, su ve besin ihtiyacını karşılıyoruz. Ormanlarımızda gerçekleştirdiğimiz silvikültür müdahaleler geleceğin ormanlarının kurulmasında hayati önem taşımaktadır.

Onun için, tecrübeli meslektaşlarımız deneyimlerini genç meslektaşlarımızla paylaşsınlar. Genç meslektaşlarımızda bu deneyimleri, çalışmalarında uygulayarak ormanlarımızın gelişmesine ivme kazandırsınlar.” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği