Telefon
WhatsApp
ORKÖY ÇİLEK KREDİ DESTEĞİYLE YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

 

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Erbaa Orman İşletme Müdürlüğünce Kozlu köyünde uygulamaya geçirilen çilek yetiştiriciliği projesi kapsamında 8 aileye 184.000 TL destek verildi. Verilen desteğin meyveleri de yılı içinde hemen alınmaya başlandı.

Projelendirilen bu çalışmaları Köy Muhtarı Rasim Demir ‘’Ben öğretmen emeklisiyim. Muhtar seçildiğim günden itibaren Çilek üreticiliğinin peşine düştüm. Tarım İl Müdürlüğüne giderek çilek üreticiliği destek talebine başvurarak çilek yetiştiriciliğine başladım. Köy halkının yeni talepleri için Tarım İl Müdürlüğünün bu proje ile ilgili desteğin sona erdiğini öğrendiğimde çok üzüldüm. Köyün kalkınması için çilek programının vazgeçilemez olduğu bilinciyle Orman Genel Müdürlüğünün Orman İşletme Müdürlükleri aracılığıyla orman köylülerine her zaman destek olan ORKÖY aklıma geldi. Erbaa Orman İşletme Müdürlüğüne giderek derdimiz anlattık, sağ olsunlar bizlerle ilgilendiler. Başvurumuz değerlendirdikten sonra ihtiyaç duyduğumuz kredi desteğini sağlayarak köyümüze ve gençlerimize umut oldular.

AMA-CİLEK (7)

ORKÖY’den 2022 yılında 8 kişiye 184 Bin TL kredi desteği alarak çilek ekim işlemini gerçekleştirdik.

En kötü şartlarda bir dönüm araziden 3 ton çilek üretiyor 45 bin Tl gelir elde ediyoruz.Gelir elde etmeye başlayan köylülerimiz şehirlere göç eden üniversite mezunu gençlerini köye çağırarak hem tarlalarını işliyorlar hem de çilek üretimlerinin pazarlamasını yaptırıyorlar.Bu konuda bizlere destek olan Orman Teşkilatına teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği