Telefon
WhatsApp
ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven; ABD'nin Atlanta şehrinde düzenlenen Uluslararası Regeneron ISEF 2022 Yarışmasında "USA Ulusal Güvenlik Ajansı Araştırma Ödülü" kategorisinde 3.lük ve "Matematik Büyük Ödül" kategorisinde 4.lük olmak üzere 2 ödül aldı.

Society for Science & the Public adlı dernek tarafından ve birçok başka kurumsal, akademik sponsorlar ile birlikte, ABD’nin çeşitli şehirlerinde lise seviyesinde düzenlenen dünyanın en büyük bilim yarışması olma özelliğini taşıyan ve her yıl birçok ülkeden 1.100’ün üzerinde projeyle yaklaşık 1.800 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik (International Science and Engineering Fair), yarışmasında Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven "USA Ulusal Güvenlik Ajansı Araştırma Ödülü" kategorisinde 3.lük ve “ Kırık Çubuk Probleminde Çokgen İçin Yeni Bir Yaklaşım” projesi ile "Matematik Büyük Ödül" kategorisinde 4.lük olmak üzere 2 ödül aldı.

283690775_2577735352359439_5443755766943349093_n

ABD’nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta şehrinde  düzenlenen yarışmaya bu yıl 63 ülkeden 1.140 projenin sahibi 1.750 öğrenci katılım sağladı.COVID-19 salgınının etkileri sebebiyle hem sanal hem fiziki olarak düzenlenen yarışma kapsamında yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda çeşitli ulusal ve uluslararası kurum/kuruluşlar tarafından verilen özel ödüller ve Regeneron ISEF büyük ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yarışmaya katılan projeler, TÜBİTAK tarafından 53 yıldır düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön değerlendirme, bölge değerlendirmesi, final değerlendirmesi ve uluslararası proje yarışmalarına katılacakların belirlenmesi olmak üzere 4 aşamadan geçerek belirlendi.

Bu yıl Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasına katılmak üzere ülkemizi temsilen seçilen 13 projenin sahibi 16 öğrenci arasından 3 projenin sahibi 4 öğrenci özel ödül, 4 projenin sahibi 6 öğrenci ise Regeneron ISEF büyük ödülü kazandı.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu da (TÜBİTAK) kendi web sayfasından “Büyük ödül kazanan öğrencilerden 3 projenin sahibi 4 öğrencimiz aynı zamanda özel ödül de kazanmıştır. Öğrencilerimiz ve aldıkları ödüller aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Yarışmaya katılan ve Türkiye’yi uluslararası arenada başarı ile temsil eden tüm öğrencilerimiz bizleri gururlandırmıştır. Öğrencilerimizi her zaman bütün imkânlarımızla destekleyeceğimizi ifade ediyor ve öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği