Telefon
WhatsApp
Öğrenciler Kendilerini Görme Engellilerin Yerine Koydu, Goalball Oynadı

Amasya Üniversitesi öğrencileri engelliler haftası etkinlikleri kapsamında görme engelli sporcularla goalball müsabakası yaptı.

Ulusal basının da rağbet gösterdiği karşılaşma Amasya üniversitesi spor salonunda gerçekleştirildi. Değişmeli olarak yapılan ve   Amasya üniversitesi öğrencilerinin gözlerini kapatarak katıldıkları 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Amasya üniversitesi öğrencileri takımından Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Mahmut Bayram, “Malum engelliler haftası olduğundan dolayı goalball oynadık. Görme engellilerin futbolu. Bizim için de farklı bir deneyim oldu. Gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değilmiş bunu çok iyi anladık. Yaptıkları iş çok zor bir iş. Yeri geldi topları dışarıya attık veya ters tarafa yattık. Bir tek kulak duyumuzu kullanarak gerçekten çok zor bir spordu.” dedi.

Amasya Görme Engelliler Spor Yöneticisi ve sporcusu Oktay Ankaralı, “Etkinliğimiz goalball maçı. Görmüyorlar, gören gözlerle empati yapmaya geldik buraya, farkındalık oluşturuyoruz. Bugün üniversitenin ev sahipliğinde goalball maçı oynamaya geldik Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerimizle. İyiyiz, mutluyuz, bizim yanımızdalar. Biz yaklaşık 10 yıldır oynuyoruz her yıl. Onlarda bizi anlamıştır herhalde gözlerini kapatınca. Nasıl bir duygu, nasıl bir oynanıyor. Engel yok. Spor araçtır, sağlıktır.” dedi.

Altınokta Görme Engelliler Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar, “Bir goalball takımımız var. Burada engelli kardeşlerimizle üniversitedeki öğrenci kardeşlerimizin gerek bizi anlama açısından gerekse bu oyunun zorluğunun üstesinden gelerek, arkadaşlarımızın nasıl spor yaptığını anlamaları bilmeleri için böyle bir ortam oluşturuldu Amasya Üniversitesinde. Bizde arkadaşlarımızla beraber geldik. Gençlerimizle bu oyunu burada icra ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden oluşan taraftarlarin da ilgiyle takip ettiği karşılaşma görme engellilere yönelik empati ve farkındalık yarattı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği