Telefon
WhatsApp
KİRAZ HASADI BAŞLADI

Elması kadar kirazı ile de meşhur Amasya’da kiraz hasadı başladı.  Hasadı başlayan erkenci kiraz tarlada 10-15 lira arasında markette ise 20-25 lira arasında fiyata alıcı buluyor.

Turfanda kiraz hasadının yapıldığı köyde toplanan kirazlar yurt içi piyasada tüketiliyor. Erkenci kiraz tarladan kilogramı 10-15 liradan sunuluyor. Halde cinsine göre 20 - 22 liradan satılan kiraz market ve manavlarda ise 25-30 liradan satışa sunuluyor

Üreticilerden İsmail Çoşkun  "Geçtiğimiz yıl ağaçlarda verim yoktu. Bu sene geçtiğimiz yıla göre daha fazla ürün var. Bu yıl herşey de olduğu gibi kirazda pahalı, bu fiyatların biz ilerleyen günlerde daha da düşeceğini tahmin ediyoruz, vatandaşlar daha ucuz kiraz yer” dedi.

Hava şartlarının önceki yıllara göre iyi gittiğini rekolte de artış beklediklerini ifade eden Çoşkun, “Belki son 10 yılın en iyi sezonunu yaşadık. Toprak gerekli ihtiyacı olan kar yağışını aldı. Kirazlar soğuklamasını aldı. Ama meyve tutumundan sonraki aşırı sıcaklar oldu birkaç gün. Geçen gün lokal bir dolu yağış oldu. O da zarar verecek düzeyde bir dolu yağışı değildi” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği