Telefon
WhatsApp
İşçi amele yevmiyelerindeki artış belli oldu

Amasya’nın Suluova ilçesinde 2022 sezonu işçi (amele) yevmiye fiyatları 120 Tl olarak belirlendi.

İlçe genelinde yıl içerisinde ortalama 1.500 tarım işçisinin çalışmakta olduğu Tarım sektöründe çalışan işçi(amele) temsilcileri ve işveren çiftçilerinin katılımı ile Suluova Merkez ve Köylerinde çalışan Tarım İşçilerinin(Amele) 2022 yılı günlük yevmiye fiyatlarının belirlenmesi için bir istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda, İşçi(amele) temsilcileri tarafından ücretlerin 140-130 TL olması yönünde teklif yapıldığı, ancak bu ücretin İşverenler tarafından yüksek olduğu için karşılamakta zorluk çekileceği belirtildiği bunun üzerine, taraflar 2022 sezonu amele-işçi ücretlerinin 120 TL olması konusunda fikir birliğine vardığı öğrenildi.

Bu arada 2021 yılında olduğu gibi, 120 TL olarak belirlenen yevmiye ücretlerin 2022 yılının ilerleyen aylarında da piyasa dengelerine ve ihtiyaca göre yeniden güncellenebileceği yönünde fikir beyan edildiği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere 2021 Yılı sezonu için günlük yevmiye fiyatı 70 TL olarak belirlenmiş, ilerleyen aylarda ise ücretler 100 TL’ye kadar çıkmıştı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği