Telefon
WhatsApp
HAYALLERİNE LAVANTA İLE KAVUŞTU

Amasya'nın Gümüşhacıköy  ilçesinde yaşayan ev hanımı İrem Hayta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) aldığı hibe ile lavanta yetiştiriciliği yaparak hayallerine kavuştu.

Gümüşhacıköy  ilçesinde yaşayan ev hanımı 27 yaşındaki İrem Hayta aldığı hibe ile  lavanta yetiştiriciliğine başladı. Memleketi Gümüşhacıköy'de lavanta yetiştiriciliği yapmak amacıyla TKDK’nın 9. Çağrı döneminde Kuruma başvurarak 107 Bin TL tutarındaki projesine % 55 hibe almaya hak kazandı.Tekirdağ'dan aldığı lavanta fidelerini 14 dönümlük arazinin 7 dönümüne diken Hayta, "İlk İrem Lavanta Bahçesi" ismini verdiği bahçede TKDK ‘nın çıkacağı yeni çağrı ile birlikte; fotoğraf çektirmek isteyenler için özel alanlar ile dinlenme alanı oluşturup lavanta yağı üretim tesisi kurmayı planlıyor.

LAVANTA HAYALLERİNE KAVUŞTU (1)

İki çocuk annesi İrem Hayta, “Ailemle yaşadığımız  Tekirdağ'da gezmek için bir lavanta bahçesine gittim. Buradaki lavanta bahçesinin kokusundan ve görüntüsünden etkilendim. Lavanta yetiştirme karar verdim. Tarlaya bakıp hayal kurdum ve hayalim beni o an çok heyecanlandırdı.” dedi.Hayta, "Çok güzel bir görsel. Düşündük, biz de yapsak olur mu, diye. Çok güzel bir yerdi, çok güzel lavanta kokuyordu. Memlekette babamızın tarlası vardı. Tarlayı değerlendirmeye karar verdik. İlçeye geldikten sonra bu işi nasıl yapabileceğini araştırmaya başladım.”

Hayta, TKDK ‘nın hibe desteği verdiğini öğrenince başvuruda bulunduklarını söyledi.  Kendilerine çok çabuk dönüş yapıldığını dile getiren Hayta, "Yüzde 55 hibe desteği aldık. Makine ve ekipmanlarımızı aldık. Tarlamızın sürümünü yaparak Tekirdağ'dan aldığımız lavanta fidelerini diktik. İlk etapta 7 dönümle 'İlk İrem Lavanta' yetiştiriciliğine başlamış bulunmaktayız. “ifadelerini kullandı.Bahçelerinin ilgi göreceğine inandığını dile getiren Hayta, "Kendi lavanta yağımızı üretmek istiyoruz. Bunların yatırımları yapıldı, proje halinde. Belki bundan sonra lavanta, Gümüşhacıköy ilçesinde ayrı bir sektör olacak. Her taraf lavanta kokacak. Lavanta bahçesinin ilçeye yeni bir çehre kazandıracağına inanıyorum." diye konuştu.

haberin videgörüntüsü için : https://www.youtube.com/shorts/OFQjEM1gp7U

Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesinde daha önce denenmemiş tarım ürünlerini yetiştirerek bölgenin tarımsal ürün çeşitliliğini zenginleştiren genç çiftçilerin ziyaretçisi Gümüşhacıköy Kaymakamı Ali Cemal Altınöz oldu. Kaymakam Altınöz bölgede daha önce denenmemiş tarım ürünlerini deneyerek üretim çeşitliliğini arttıran genç çiftçileri tebrik etti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği