Telefon
WhatsApp
Futboldan Hokey Milli takımına

 

Futbol birçok insan için tutku ama uzun zaman futbol oynayan Songül Gültekin (25)için değil. Gültekin, 7 yıl oynadığı futbolu bırakarak önce Hokeyi seçti, sonra A Milli Takıma kadar yükselip Amasya’da kampa girdi.

Gaziantep Polisgücüspor kulübünde hokey oynayan Songül Gültekin, uzun zaman futbol oynadı. Gültekin daha sonra hokey ile tanıştı.  Hokeyde o kadar başarılı oldu ki Hokey A Milli Kadın takımı ile Amasya’daki kampa seçildi.Hokey Kadınlar A Milli Takım oyuncusu Songül Gültekin, “küçük yaşlarda futbolla tanışmıştım. Uzun yıllar futbol oynadım ve arasında hokeyde keşfedilerek hokey takımına davet edildim.

Antep takımında oynuyordum yine. Futbolu uzun bir süre oynadım ama hokey daha ağır bastığı için iki branş arasında bir seçim yapmak zorundaydım. Hokeyi seçtim ve onun sayesinde üniversite okuyup, bir çok keşfedilmemiş yeteneğimi keşfettim aslında. Futbola göre bizim branşımız biraz daha akıcı ve eğlenceli olduğu için salon ve açık alan olduğundan kaynaklı biz iki yönlü oynuyoruz ve futbolda tek bir yön olduğu için hokey daha güzel geldi ve daha ağır bastı benim için. Ekstra hokeyin bir çok kattığı bize güzellikler var. O yüzden hokey daha mantıklı bir seçimdi benim için. Şuan üniversite okuyorum Gaziantep üniversitesinde. Üniversitem bittikten sonra atamam var.  Nasip olursa. Futbolda da bu şekilde milli takım muhabbetim vardı ama biraz bulunduğum konumdan kaynaklı olmadı yani. Hokey daha iyiydi benim için.” Dedi.

AMA-Futbol (1)

Hokey Kadın A Milli Takımlar Baş antrenörü Yasin Yükseler, “Aslında bu futbolcunun Hokeye başlaması daha önce ilk başladığı branş futbol. Antep’ten bir sporcumuz. Kendisi çok yetenekli aslında her branşı yapabilecek potansiyele sahip. Fatma Songül Gületin isminde Antep sporcumuz. Polisgücünde oynuyor. Kendisi geçen sene de şampiyon olan futbol takımının alt yapısında oynamış. Yetenekli, tabi umarım Türk Sporuna şuan hokeyden hizmet veriyor. Futbolda da belki ileride hizmet ederse üst sıralardaki liglerde oynayabileceğini düşünüyorum, yetenekli çünkü.”  

AMA-Futbol (3)

 7 yıl futbol oynayan 25 yaşındaki Gültekin, Hokey A Milli Takımına seçilerek Amasya’daki kampa katıldı. Milliler Avrupa Şampiyona hazırlanıyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği