Telefon
WhatsApp
ENGELLİ İSTİHDAMI İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMA

Yeşilırmak Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin istihdam garantili kurs projesi olan “Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama” mesleki eğitim kursu başarıyla devam ediyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi İktisadi İşletmesi Tekstil ve Galoş Üretim Atölyesi’nde uygulamalı eğitimi verilen kursta kursiyerler sanayi makinası, overlock,reçme ilik açma makineleri kullanımı eğitimini aldıktan sonra ev tekstil ürünleri olarak tabir edilen koltuk örtüsü,kırlent,masa örtüsü,çarşaf,nevresim takımı ve bunun gibi ürünlerin yanında kıyafet dikimi,kıyafetlerde tadilat ve tamirat gibi işler için eğitim alıyor.

 Proje hakkında kısa bir bilgi veren Yeşilırmak Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Osman HİCİN; “Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri 2021/2. Çağrı Döneminde başvurusunu yaptığımız ve komisyon tarafından desteklenmeye değer görülerek kabul edilen %10 istihdam garantili Hayat Boyu Öğrenme Programı El Sanatları Teknolojisi Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Kursu’nun ikincisini düzenlemiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz sene ki kursumuzda elde ettiğimiz hem eğitim hem de istihdam başarısı sonucu aldığımız olumlu geri dönüşler bizi bu sene de aynı projeyi yapmaya sevk etti. “dedi

index7

Başkan HİCİN “Engellilerin yaşadığı sorunların belki de en başında gelen engellilerin istihdamı konusunda düşüncemiz; aslında genel sorun olarak sağlam bireylerde de olması gereken yetişmiş kalifiye eleman sorunu şeklinde ele alıyoruz. Hangi meslek dalında olursa olsun kalifiye elemanların iş bulması işe yerleşmeleri daha kolay ve işveren açısından da tercih edilmek rasyonel bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor. Biz de dernek olarak engellilerin engel durumlarına göre herhangi bir meslekte doğru eğitimi alarak kendilerini yetiştirmeleri halinde istihdam sorunu yaşamayacakları düşüncesiyle İŞKUR destekli projeler kapsamında mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Kurs modülü olarak tam 4 ay süren eğitimlerimize karma engel gruplarından 10 kursiyer katılıyor olup, kurs bitiminde başarılı olan bir kursiyerimiz ilimizde yerleşik tekstil alanında faaliyet gösteren bir işletmemizde istihdam edilecektir. Kursumuzun hem engelliler adına faaliyet gösteren diğer derneklere hem de başlatmış olduğumuz engelli istihdamının diğer sektörlere örnek çalışma olarak fikir vererek bu tarz mesleki eğitim kurslarının artması temel hedefimiz olacaktır.”dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği