Telefon
WhatsApp
DOKAP’TAN BELEDİYENİN PROJESİNE FİNANSAL DESTEK


Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın öncülüğünde hazırlanan Pirler Türbesi Çevre Düzenleme ve peyzaj projesine DOKAP finansal destek verdi.

Amasya Belediyesi'nin İnanç turizmi alanında önemli bir yere sahip olan Pir Sücaeddin İlyas Türbesi diğer adı ile Yukarı Pirler Türbesi, Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan, tarihi dokuya uygun bir şekilde çevre yenileme ve peyzaj düzenleme projesine, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finansal destek sağlandı.

dokap-01

‘İNANÇ TURİZMİ DE ŞEHRİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’
Şehrin inanç turizmi noktasında önemli bir yere sahip olması için farklı projeler hazırlanarak, desteklendiğini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;
“Projemizin nihai hedefi proje kapsamında, Amasya’mızın Savadiye mahallesinde bulunan Pir Sücaeddin İlyas Türbesinin fiziki altyapısını iyileştirilmesi yoluyla turizm altyapısı geliştirilmesi ve ziyaretçi sayımızın artırılmasıdır. Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığının da desteği ile hayata geçireceğimiz projemizde inançları gereği dini vecibelerini yerine getirmek veya ziyaret etmek için dini açıdan önemli gördüğümüz bu kutsal yerde en az bir gece daha fazla konaklamalarına vesile olacak ve marka şehir olma yolunda ilimizin kalkınmasına katkı sağlayacak. Projemiz kapsamında Pirler Türbesi etrafında yürüyüş yollarımız olacak. Yaklaşık 4 bin 700 metrekarelik alanda peyzaj düzenlememiz, piknik alanları, sulama sistemleri mevcut bulunacak. Bu projemizin 1 milyon turist hedefimize ulaşmamızda katkı sağlayacak. Hayata geçirdiğimiz projelerde Türkiye’de öncü bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz ve bizim sayemizde birçok belediyenin de harekete geçeceğini düşünüyorum. Bu projede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği