Telefon
WhatsApp
 Cesur; Bu dünyadan geldik, geçtik, gidiyoruz. Önemli olan geride hayırlı bir şeyler bırakabilmektir.
 
Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi caminin yapım aşamasında Amasyalı hemşehrimiz İstanbul’da işinsanı olan Hasan Ali Cesur babası adına belli bir miktar nakdi para yardımında bulunmuştu. Yapılan yardım nedeni ile İlahiyat içerisinde bulunan yaklaşık 150 kişilik konferans salonuna Hasan Ali Cesur’un babası Mahmut Cesur’un doğum gününde ismi verildi.
 
12.10.2022 Çarşamba günü Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mahmut Cesur Konferans Salonunun isim veriliş törenine Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Halil Apaydın, iş insanı Hasan Ali Cesur ve babası Mahmut Cesur ile davetliler katıldı.
1936 doğumlu Mahmut Cesur için bu konferans salonunun ayrı bir önemi daha vardı. Konferans salonuna 87 yaşına girecek olan Mahmut Cesur’un doğum gününde adının verilmesi baba Cesur’u ayrı bir mutlu etti.
 
ALLAH HERKESE AHİR ÖMRÜNDE BÖYLE HAYIRLARA VESİLE OLMAYI NASİP ETSİN
Yeni yaşına böyle bir hayırla girmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Cesur, geldik geçtik gidiyoruz bu dünyadan önemli olan geride hayırlı bir şeyler bırakabilmek. Maddi imkanı olan her kes elinden geldiğince hayırlı işlere yatırımda bulunmalı. Oğlumda sağ olsun en önemli olan ilme, eğitime benim adıma katkıda bulunmuş. Sağ olsun yeni yaşımda böyle bir hayırla girdim. Biz bu hayrı yaptık ama gençlerimize çağrım bu salonu ilimle, bilimle eğitiminizle doldurun. Her şeyi öğrenin ki bu vatanı birlikte ileriye taşıyalım. Benim bu yaşımda yapabileceğim hayır böyle önemli yerlere maddi ve manevi katkıda bulunmak. Sizlerde gençler olarak bu katkılarınızı kullanarak vatanımıza milletimize yaraşır işler yapmamız. Bizim bu yapmış olduğumuz hayırları sizlerde ileriki yaşlarınızda sizden sonra gelenlere yapınız. Ben bugün naçizane katkıda bulunarak gençlerimize örnek oldum. Dilerim ki benden sonra da nesillerimiz bu tür hayırları ve yatırımları devam ettirir. Gençlerden şüphem yok biz hayır yapan milletin ecdadıyız. Atamızdan babamızdan böyle hayırlı işlere vesile olmayı gördük, öğrendik ve çocuklarımıza da öğretmeye çalıştık. Böyle neslin torunları da bu tür hayırları sürdüreceğine adım gibi eminim. Bu günde bu konferans salonunda emeği olan başta rektörümüz Süleyman beye, rektör yardımcılarımıza, dekanlarımıza ve oğluma tuğlasından çimentosuna alnının terini akıtan işçilerimize emeği geçen her kese teşekkür ederim. Allah razı olsun çok bu yaşımda çok mutlu oldum. Allah herkese ahir ömründe böyle hayırlara vesile olmayı nasip etsin. Yalan dünyada ne isterim ki. Oğluma da çok çok teşekkür ediyorum. Vatana ve millete hayırlı evlat yetiştirdiğimin örneğini de bugün görmüş oldum. Allahım bütün milletimize hayırlı eylesin’ ifadelerini kullandı.
 
KATKILARINDAN DOLAYI MAHMUT AMCAMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ
Kendilerine hayırlarından dolayı teşekkür eden Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı, “Kurumlar aslında o ilin hayırseverleri ile iç içedirler. Burada da Mahmut Cesur amcamızın İlahiyat Fakültemizin başlangıcı açısından çok önemli bir katkısının olduğunu biliyoruz. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz. Cenabı hak nezdinde hayrının kabul olmasını temenni ediyor, kendisine sağlık ve afiyetler diliyoruz. Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mahmut Cesur Konferans Salonumuz 150 kişilik öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Salonumuzun içi boş kalmayacak. Böylece bu salonumuzda ilahiyat fakültemizin öncülük ettiği öğrencilerimiz burada çok törenler, konferanslar yaptı ve yapmaya da devam edecek. Aktif olarak öğrencilerimiz tarafından kullanacak olan salonumuza Mahmut amcamızın isminin verilmesi de bizleri ayrı mutlu etti. Kendilerine hayırlarından dolayı teşekkür eder yeni yaşını kutlarız’ diye konuştu.
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği