Telefon
WhatsApp
BU KENTTE MİMARLIK VAR!

Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen “Bu Kentte Mimarlık Var!” projesinde lise öğrencilerinin sonuç ürünleri Amasya Yeşilırmak Kent Meydanı’nda sergilendi.

Serginin açılışı Amasya Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Recep Kürkçü, Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Mahmut Keskiner, Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Başkanı Alparslan Kanar, Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sertaç Çelik’in katılımı ile gerçekleşti.

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Merve Özkaynak ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Zeynep Özdemir tarafından yürütülen projede Amasya/Merkez’de bulunan lise öğrencilerine Mimarlık Fakültesi derslerinden biri olan temel tasarım eğitimi verildi. Eğitim kapsamında öğrencilere temel tasarım eğitimin yanı sıra kentsel farkındalık kazandırmak amacıyla kültürel miras ve kent kimliği bilgileri Amasya İçeri Şehir’e düzenlenen bir teknik gezide yerinde öğrenme metodu ile aktarıldı. Sergi kapsamında Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin dönem projeleri de yer aldı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği