Telefon
WhatsApp
BEDENSEL VE ZİHİNSEL ENGELLİ SÜLEYMAN’IN ÇIĞLIĞINI ARAŞTIRMACI YAZAR TÜLAY DEMİR OKTAY DUYDU

ferhat

Amasya Merkeze bağlı Musa Köyü’nde yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Süleyman Yalçın’ın sessiz çığlığını Sabah Gazetesi köşe yazarı, araştırmacı yazar Tülay Demir Oktay duydu.

HDP’nin gençler üzerinden yaptığı oyunu ve PKK terör örgütünün Gençlerin hangi yollarla kandırılarak örgüte dahil edildiğini anlatan ve bu açıdan da ailelere rehberlik eden “Annemin Sesi” isimli kitabın yazarı Tülay Demir Oktay, Amasya Merkeze bağlı Musa Köyü’nde yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Süleyman Yalçın’ın sessiz çığlığını da duydu.

Tülay Demir

Sabah Gazetesi köşe yazarı Tülay Demir Oktay sosyal medya da attığı “Süleyman Yalçın, Amasya Musa köyünde yaşayan engelli bir kardeşimiz. İstanbul'da ikamet ediyorken daha rahat hareket edebilmesi, yaşam koşullarının daha iyi olması düşüncesiyle ailesiyle birlikte köye taşındı. Köyümüzde yolların düzeltilmesi adı altında yapılan kazılardan sonra uzun süredir yollar daha kötü ve bakımsız. Süleyman kardeşimiz yardım olmadan evine gidemiyor ve yakın zamanda tekerlekli sandalyeden düştü. Vücudunda yaralar oluştu. Köyümüz için yardım istiyoruz” twit ile dikkatleri çekti.

Amasya İl Özel İdaresi twit karşısında hemen harekete geçerek Musaköyü’nde çalışmalara başlayarak sosyal medyada cevap verdi. Amasya İl Özel İdaresi sosyal medya da “Tülay hanım,ilgi ve duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz. Paylaşımınızda belirttiğiniz Amasya Merkez Musaköy’de bulunan yol en kısa sürede kilitli parke taşı döşenerek, engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilecektir.” şeklinde ifade kullandı.

Tülay Demir Oktay yine sosyal medyadan Amasya Valiliği ve İl Özel İdaresine teşekkür etti.

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği