Telefon
WhatsApp
ANAOKULUNDA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

Amasya  İtfaiyesi Ekipleri Tarafından Deha Montessori Anaokullarında Gerçekleştirilen Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatında, Minikler Heyecanlı Dakikalar Yaşadı

Amasya Belediyesi  itfaiye ekipleri tarafından Anaokulunda  gerçekleştirilen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatında, öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı.

Amasya  İtfaiye Müdürlüğü tarafından  Deha Montessori Anaokullarında,minik  öğrencilerin eğitilmesi amacıyla yangından korunma, söndürme, kurtarma, yangında okulun en kısa sürede tahliye edilmesi konularında tatbikat düzenlendi.

Deha Montessori Anaokullarnın minik  öğrencileri Amasya Belediyesi İtfaiye ekiplerini  okullarında misafir ettiler. Minikler İtfaiye ekiplerini güller ile karşıladılar. Miniklere ; İtfaiye Haftasının amacı, itfaiyenin ne iş yaptığı, itfaiyeye ihtiyaç olduğunda aranması gereken numara gibi konularda bilgiler verildi.

Bilgilendirmenin ardından ise yapılan tatbikatta minik öğrenciler eğlenceli ve heyecanlı dakikalar yaşadı. Yangın söndürülme tatbikatını izleyen minikler unutulmaz bir gün yaşadılar. 

Tatbikat  senaryosu gereği,  yangında okulun 3. katında mahsur kalan bir öğretmen , miniklerin heyecanlı bakışları altında itfaiye ekiplerince kurtarıldı. 

Daha sonra öğrenciler ve personele, okulda çıkan yangına nasıl müdahale edeceği anlatıldı. Tatbikat amacıyla yakılan ateşin öğretmenler  tarafından yangın tüpüyle söndürmesinin ardından tatbikat sona erdi.

Deha Montessori Anaokulları Kurucusu Burcu BOSTANCI Amasya Belediyesi itfaiye müdürlüğüne  yaptıkları tatbikat ve eğitim için çok teşekkür etti.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği