Telefon
WhatsApp
AMASYALILAR THM KONSERİ İLE COŞTU

Belediye Konservatuarı tarafından gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

12-22 Haziran Atatürk Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde belediye konservatuarı tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği konseri müzikseverlere keyifli saatler yaşattı. Festival coşkusuna Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

‘12 HAZİRAN TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DOĞUŞU, YENİDEN VAR OLUŞUDUR’
Kültür ve Sanat şehri olan Amasya’yı hak ettiği noktalara getirebilmek için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“12 Haziranın Amasya için ehemmiyeti çok büyük, eğer 1919da 12 Haziranı Amasyalı mutlu bir şekilde onur ve davranışlar ile karşılamamış olsaydı bizler burada olamazdık. Samsun’a gelen o gemi ve daha sonra 12 Haziran’da Cülus tepede Amasya müftüsü Tevfik Efendi, Abdurrahman Kamil Efendi ve Amasya’nın 53 tane yiğidi korkulu bir gecenin ardından heyecanla birini bekliyordu. Sapsarı saçları masmavi gözleri, şimşek gibi bakışları ile bir kahraman geliyor ve Amasya Müftüsü Tevfik Efendi o büyülü cümlesini söylüyor ‘Paşam, Amasya emrinizdedir, hoş geldiniz sefa verdiniz ‘ diyor ve o yiğit kahramanı bugünleri bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Amasya halkı bağrına basıyor. 12 Haziran Türk milletinin yeniden doğuşu, yeniden varoluşu ve Türk milletinin yeniden dikilişidir. Bizler o günün anısına Gazi Paşamızın bu mirasını şehrimize teşrif edişinin anısına 12-22 Haziran sürecinde 10 gün boyunca birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz. Ayrım gayrım yapmadan camiye giden de cem evine gidende örtülüsü de açığı da yolda gezen de çalışan da Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına bu günler için bir müteşekkir borçludur. Ruhları şad, mekanları cennet olsun deme yiğitliğini herkes göstermelidir. Bu mutluluk onların bize armağanıdır. Biz de Amasyalılar olarak bu armağanı ilerde torunlarımıza çocuklarımıza yaşatabilmek için önce kendimiz yaşamalıyız. Bize Atatürk ilkeleri her zaman ışık olarak yetecektir ve biz bu duruşumuzla dünya ülkeleri arasında yerini alıp tavrını koyan bir milletiz. Bizler bu şuurda olduğumuz sürece ezan susmaz, bayrak inmez, bu vatan bölünmez ve parçalanamaz. Düzenlediğimiz festival, şölenler ve konserlerle Amasya halkına keyifli anlar yaşatmaya devam edecek. Amasya’yı kültür ve sanat şehri yapmak gibi bir hayalimiz var. Ve biz bu hayalimizden bir an olsun vazgeçmiyoruz. Hemşerilerimize 12-22 Haziran şuurunu yaşatmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği