Telefon
WhatsApp
AHİLER PİLAV DAĞITTI

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Ahilik Haftası münasebetiyle Yavuz Selim Meydanında düzenlenen programda pilav dağıttı.

Emek ile alın terini vatanseverlik duygularıyla birleştiren esnaf ve sanatkârların Ahilik haftasını kutlayan Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Köse ise “Bugün modern çağdaki ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve yüzyıllar öncesinde Anadolu topraklarında hayat bulmuştur” diye konuştu.

ahi-04

Törende son olarak konuşan Vali Mustafa Masatlı “Ahilik, Anadolu’da varlığını yüzyıllardır sürdüren din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit muameleyi öngören, Milletimizin köklü geleneklerinden biridir. ‘Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, Ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” diyen Ahi Evran-ı Veli, bu anlayış çerçevesinde esnaf teşkilatlanması olan Ahilik müessesesini kurmuştur.

Ahilik bir esnaf teşkilatlanması olmasının yanı sıra, benimsediği ahlaki ve felsefi ilkelerle toplum arasında köklü dayanışma geleneğinin oluşmasına da büyük katkı sağlamıştır.

Ahiliğin oluşturduğu bu köklü dayanışma geleneği, Ecdadımızın dünya medeniyetlerinin beşiği Anadolu’yu yurt yapmasına büyük katkı sunarken, Aziz Milletimizin tarih boyunca karşı karşıya kaldığı tüm zorluklarla başa çıkabilmesi kabiliyetinin de temel dayanaklarından birisini oluşturmuştur.

Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi öğütlemesi bakımından da bir manevi terbiye ocağıdır.

Bugüne baktığımızda ise Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetlerimizin son 19 yılda Ülkemizde gerçekleştirdiği büyük gelişim ve dönüşüm hareketinin esnaf ve sanatkârlarımıza da pek çok olumlu yansıması olduğunu görmekteyiz.

Esnafımıza sağlanan düşük faizli ve uzun vadeli krediler, özellikle salgın sürecinde ciroları düşen işletmelere sağlanan hibe ve kira destekleri, yeni iş kurmak isteyenlere KOSGEB tarafından sağlanan proje bazlı destekler, gelişmekte olan bölgelerimizde uygulanan sigorta prim desteği bu uygulamaların yalnızca bir kaçıdır. 

Devletimizin bu ve bunun gibi destekleri ile üretimi, sanayi sektörünü, turizmi ve tarımı desteklemesi sayesinde Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorlarını kırmış ve yüksek oranlarda büyüme kaydetmiştir.

ahi-03

Bu düşüncelerle köklü geçmişimizden gelen Ahilik Geleneğinin korunmasını temenni ederken, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bereketli kazançlar diliyorum.” dedi

Vali Masatlı, törenin sonunda vatandaşlara Ahi Pilavı ikram etti. Kocacık Çarşısı ile bölge esnafını gezerek Ahilik Haftalarını kutladı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği