Telefon
WhatsApp
29. YILINDA SOLİNGEN KATLİAMININ KURBANLARI ANILDI

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te evleri kundaklanan ve çıkan yangında hayatını kaybeden Gürsün İnce, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk için, facianın 29. yıl dönümünde Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı programda yaptığı anma konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “29 yıl önce, Almanya'nın Solingen kentinde yabancı düşmanı ve ırkçı bir grubun Hemşerimiz olan Genç ailesinin evini kundaklaması sonucunda, en küçüğü 5, en büyüğü 28 yaşında olan 5 canımızı kaybettik.

Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, başta Mevlüde ve Durmuş Genç olmak üzere, ailenin tüm fertlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin, bu büyük acıyı unutmak kolay olmayacaktır.

03

Buna rağmen Genç ailesi, o acı günde infial ve öfke içinde sokaklara çıkan Almanya'daki Türk Toplumunun yatıştırılmasında büyük rol oynamışlardır. Mevlüde Teyzemiz, düşmanlık ve nefret hislerine kapılmadan, inancımız ve geleneklerimizin gereği olarak metanetli ve sağduyulu bir yaklaşımla “dost olalım” mesajı vererek örnek bir tavır sergilemiştir.” dedi

Vali Masatlı “Bu acılı aile, Türklerin ve Almanların barış ve kardeşlik içinde yaşaması gerektiği mesajını vererek, üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve tüm insanlığa örnek olacak bir asil bir davranış sergilemiştir.

Bu noktada temennimiz böyle acı olayların bir daha yaşanmaması ve tüm dünyada insanların milliyetleri, renkleri, dinleri ve dillerinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmamasıdır.

Vefat yıl dönümlerinde rabbim bugün andığımız kardeşlerimize rahmet eylesin, mekânları cennet olsun.”

Amasya Valisi Masatlı; programın devamında, Almanya’da ikamet eden Mevlüde Genç ve Durmuş Genç’i görüntülü arayarak, kendileriyle sohbet etti. Bu elim olayı daima büyük bir hüzünle anacağını ifade eden Vali Masatlı, Rabbimizden buna benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Program, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın mezarları başında anılarak dua edilmesi ve Mevlid yemeği verilmesiyle son buldu. Programa ayrıca hayatını kaybeden vatandaşların aileleri ve akrabaları, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği