Telefon
WhatsApp
14.’cü Kültür, Sanat ve Spor Şenliği Spor Müsabakaları Başladı

Amasya Üniversitesi’nde, bu sene 14.'sü düzenlenen Geleneksel Kültür, Sanat ve Spor Şenliğine çok sayıda öğrencinin katılımıyla start verildi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonuyla 16 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan müsabakalara 27 Takım, 380 sporcu katılacak. Düzenlenen müsabakalarda Halı Saha Kadın-Erkek, Halı Saha Personel, 3x3 Sokak Basketbolu ile bireysel branşlarda ise Masa Tenisi, Kort Tenisi, Satranç ve Kort Tenisi olmak üzere öğrenciler ve personeller arası yarışmalar düzenlenecek.

Çok sayıda öğrencinin yer aldığı açılış törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Apaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Genel Sekreter Duran Çuhadar, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan Vekili Samet Kaya ile akademik ve idari personel katıldı.

Seremonisi Amasya Üniversitesi Mili Hakimiyet Yerleşkesi Halı Sahasında gerçekleşen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ okunmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü’nün açılış konuşmalarıyla başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü konuşmasında; Pandemi nedeniyle iki yıldır bu tür etkinliklerin düzenlemediğini, bundan sonraki süreçte etkinliklerin aralıksız düzenleneceğini söyledi. Kürkçü, dostluk, saygı ve sevginin kazandığı eğlenceli bir spor şenliği olmasını temenni ederek tüm sporculara başarılar diledi.

İlk müsabaka olan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında yapılacak maçın başlama vuruşunu Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Apaydın gerçekleştirdi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği