Telefon
WhatsApp
12-22 HAZİRAN FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇECEK

12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali bu yıl dolu dolu geçecek.

Pandemi döneminde coşkulu bir şekilde kutlanamayan 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası Festival Etkinlikleri Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve ekibi tarafından bu yıl coşkulu bir şekilde kutlanacak. Etkinlikler içerisinde Atatürk ve Bayrağa Saygı Kortej Yürüyüşü, İstanbul’un önde gelen işadamlarından Cahide Palazzo eğlence mekanlarının sahibi Şehmuz Şerbetçi tarafından tüm masrafları karşılanacak olan ‘Zara’ konseri, Karakucak güreşleri, Bir müzikal belgesel Kemal, çocuk şenliği, Atatürk’ün Amasya’ya gelişini anlatan tiyatral gösterisinin canlandırılması, Türk Yıldızları gösteri uçuşu gibi etkinlikler yer alacak. Başkan Sarı, Amasyalılara büyük jestinden dolayı Cahide Palazzo işletmeleri sahibi Şehmuz Şerbetçi kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.

‘EĞLENMEK AMASYALILARIN HAKKI’
Amasya Tamimi’nin yayınlayışının bu yıl 103’üncü yılını kutlayacaklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;
“Ne mutlu bize Ne Mutlu Amasyalılara. Çünkü biz cumhuriyet felsefesinin beyinler oluştuğu bir şehrin evlatlarıyız. Bu manada kendimizle, geçmişimizle ne kadar öğünsek hakkımızımdır. Amasya’mızda 12 Haziran’da başlayan bir süreç 22 Haziran’a kadar devam edecektir. 12 Haziran Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Amasya’ya teşrifi, 22 Haziran Amasya tamimimin yayınlanışı yani Cumhuriyetin doğum belgesi diyoruz. Yani bugünkü rejimin beyinlerde oluştuğu kaleme alındığı bir gün. Onun için biz 12-22 Haziran arasını bir festival havasında geçiriyoruz. Her gün bir eğlence her gün bir program var. Çeşitli programlarımız, tiyatrolarımız var, konserlerimiz var. 12 Haziran’da Cülus Tepe’den başlayan yolculuğumuz var. Tüm şehri 12 Haziran’daki yürüyüşe davet ediyoruz. Nasip olurda Bursa’dan 12 kişilik bir mehter takımı getirmeyi düşünüyorum. Yürüyüş ve kaleden top atışları ile beraber 9 pare top atışımız var böylece şenliğimiz başlayacak. Amasya’nın eğlenmek hakkıdır. Biz bugün bu imkânları yaşıyorsak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçludur, Amasya’nın 53 yiğidine minnet borçludur. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Ne mutlu ki “Gazi Paşam Amasya emirinizdedir” diyen bir cedde sahibiz. Herkesi 12-22 Haziran döneminde festival etkinliklerimize ve şenliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.
‘AMASYALILARI KARAKUCAK GÜREŞLERİ İLE BULUŞTURUYORUZ’
18 Haziran’da Amasyalıları özlenen karakucak güreşleri ile buluşturacaklarını söyleyen Başkan Sarı açıklamasının devamında;
“Türkiye’de ve dünyada tanınmış Recep Kara, Ali Rıza Kaya, Şaban Yılmaz, Rıza yıldırım, Özkan Yılmaz ve Abdullah Güngör gibi karakucağın büyük pehlivanları er meydanında olacak. Bizler vatandaşlarımıza elimizden gelen hizmeti vereceğiz. Karakucak güreşimize il ve ilçelerden yakın illerden gelmek isteyen herkesi davet ediyoruz. Hiçbir ücret söz konusu değil gelenler hepsi bizim misafirimizdir” şeklinde konuştu.

 


‘CAHİDE PALAZZO İŞLETMELERİNİN SAHİBİ ŞEHMUZ ŞERBETÇİ’DEN AMASYALILARA ZARA JESTİ’
22 Haziran’ın kapanışını sanatçı Zara konseri ile yapacaklarını ifade eden Sarı; “Duruşuyla, türküleriyle, sesi ile çok sevilen, bizlerin de çok sevdiği bir sanatçıyı Amasya’mızda ağırlayacağımız için gururluyuz. Belediye bütçemizden bir kuruş çıkarmadan Türk müziğimizin değerli ismi sevilen sanatçı Zara hanımefendiyi sizlerle buluşturacağız. Birçok etkinliğe imza atacağımız festival süresince Amasyalılarımızı sanatla buluşturuyoruz. Bu güzel konseri Amasya halkına hediye eden kadim dostum, Cahide Palazzo işletmelerinin sahibi Şehmuz Şerbetçi kardeşime bu jestten dolayı ayrıca Amasyalılar adına teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hiçbir kar amacı olmadan halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu sene yine festival heyecanını ve coşkusunu halkımız ile birlikte yaşayacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yoğun bir katılım olacağı kanaatindeyiz ve herkesi bu güzel etkinliğe davet ediyorum.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Yazarlarımız

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği